Slipealternativer for kniver – En rask oversikt

Har du noen gang vært på nettet eller i butikken og stirret på alle alternativene for knivslipere? Det finnes manuelle løsninger og elektriske slipemaskiner, alle med en rekke funksjoner. Å velge riktig alternativ for deg kan bli ganske vanskelig når det kommer til å sammenligne og evaluere dem.

I Workshop videoen under gir Josh og Kyle fra Work Sharp en rask oversikt over de forskjellige typene slipeverktøy på markedet, og gir litt innsikt i de manuelle og elektriske slipekategoriene.

Manuelle slipeløsninger

Det finnes fire hovedkategorier når man ser på manuelle slipeverktøy.

 

  1. «Trekk igjennom» slipere: Rimelige løsninger som fungerer greit til håndholdt sliping på kjøkkenbenken, eller å ha med seg på farten i sekken eller verktøykassen. Et spor med karbid eller diamant og keramikk gjør denne funksjonelle slipingen til et godt utgangspunkt for knivsliping. Disse sliperne er en effektiv løsning på farten, og gir dine kniver en grei skarphet på en enkel måte.

 

  1. Slipestein/bryne: Utformet med brynestein for å slipe både kniver og verktøy. Denne slipingsmetoden skaper en flat slip og krever mer manuelt arbeid. Brukere vil finne mange alternativer tilgjengelig i denne kategorien, med variasjon i pris, ferdighetsnivå og ytelse – fra grunnleggende skarphet til en presis og skarp «egg». Work Sharp tilbyr slipesteinslipere med innebygde vinkler for at det skal bli enklere å få riktig vinkel, og de kommer med en progresjon av slipeeffekt for å gi alle trinnene – forming, sliping og honing.

 

  1. Slipere med Vinkelkontroll: Krever litt mer oppsett og engasjement, men disse slipeløsningene gir mer vinkelkontroll sammenlignet med slipestein. Til en middels pris bruker benkeplate-vinkelkontrollsystemer typisk finere korning på slipestaver og krever regelmessig vedlikehold for å opprettholde den skarpe eggen. Denne løsningen fungerer bra for å utvikle og mestre vinkelkontroll og er ikke designet for å reparere skadede blader eller gjenopprette eggen.

 

  1. Jigg & Klemme: Det beste manuelle systemet for presisjon og gjentakelse. Disse slipesystemene klemmer kniven din og fører slipemidler langs eggen i en fast vinkel. Jigg & klemme-metoden ligger i en høyere prisklasse og krever mer oppsett og tid brukt på sliping. Selv om det er enklere å bygge opp ferdighetene dine, krever disse slipesystemene mer engasjement for å lære seg mekanismene til verktøyet og riktig progresjon i slipingen. Med tid og dedikasjon er disse systemene en utmerket løsning for forming, sliping og honing.

Elektriske slipemaskiner

Elektriske slipesystemer er designet slik at brukeren drar knivbladet langs et bevegelig slipemiddel. Slipemiddelet gjør mesteparten av jobben i denne prosessen, og typisk har de fleste elektriske slipemaskiner fastsatte vinkler for å opprettholde kniveggen.

Slipemidlene som brukes i en elektrisk slipemaskin er diamantskive, slipeskive eller slipebånd.

Varierende funksjoner for elektriske slipemaskiner er fastsatte vinkelguider, type slipemiddel, hvordan/hvis slipemiddelet kan byttes, og noen har alternativer for en progresjon av slipingen. Kvaliteten på disse funksjonene og typen slipemiddel varierer mellom elektriske slipesystemer, sammen med prisnivået.

Selv om de mekaniske instruksjonene og oppsettet for hver slipemaskin vil variere, er det grunnleggende det samme: Etablere profilen på bladet, slipe, deretter stroppe (hone).

Mens noen elektriske slipemaskiner kan ha høy pris og ha et mer avansert, industrielt design, er de fleste slipemaskiner for hjem og verksted priset etter verdi, kvalitet og brukervennlighet. Work Sharp har en rekke elektriske alternativer å velge mellom, som passer for ulike ferdighetsnivåer og samtidig tilbyr topp ytelse. Brukervennligheten er bygd inn i verktøyet, og i tillegg kan disse slipemaskinene utvides til mer tilpassede slipesystemer for de som ønsker flere alternativer.

Flere av Work Sharp sine elektriske slipemaskiner kan i tillegg slipe økser, hagearbeidsverktøy, gressklipperblader og mer.

Sjekk ut hele videoen nedenfor for en komplett gjennomgang av disse slipesystemene med Kyle og Josh fra Work Sharp – og del med oss hvilke systemer du er interessert i å bruke, eller hvilke slipeløsninger du bruker for å vedlikeholde knivene dine. Fortell oss om dine erfaringer i kommentarfeltet under videoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv